Стартапи и регулативи
23/03/2023

„Мојот прв инвеститор“ – информативна брошура за стартапи

„Мојот прв инвеститор - основни правни документи при инвестирање во стартап“ е кратка брошура која…
Read More
Стартапи и регулативи
21/07/2020

Пристап до финансии за стартапи во С.Македонија

Повеќе од половина од вработувањата во С. Македонија се од мали или средни претпријатија, што…
Read More
Стартапи и регулативи
30/06/2020

Активности на бизнис ангели во С.Македонија

Бизнис ангели (може да се сретнат и како ангели или ангели инвеститори) се поединци кои…
Read More
Стартапи и регулативи
24/07/2019

French Tech – иницијатива за поддршка и развој на стартап во Франција

French Tech е мрежа од учесници во стартап екосистемот распространета во повеќе градови во Франција.…
Read More
Стартапи и регулативи
18/07/2019

Виза за стартап или иновативен бизнис во Обединетото Кралство

Од неодамна, во Обединетото Кралство ја замениле улогата на Tier-1 Entrepreneur Visa со две нови…
Read More
Стартапи и регулативи
12/07/2019

Можност за стартап во Литванија преку Startup visa Lithuania

Startup visa Lithuania е една од мерките на владата на Литванија за раст и развој…
Read More
Стартапи и регулативи
28/06/2019

Дигитално претприемништво во Естонија преку e-Residency

Естонија во 2014 година станала првата земја во светот која нуди можност за електронско државјанство…
Read More
Стартапи и регулативи
25/06/2019

Italia startup visa: Поддршка за иновативни бизнис идеи ширум светот

Италијанската влада од 2012 до 2016 година работела на создавање комплетна законска регулатива која ќе…
Read More